Uppdatering!

Tiden går så förbaskat fort och jag har inte hunnit med att skriva här. Så blir det nog också ett tag framöver, men jag låter bloggen ligga kvar för de som är intresserade av att läsa...

Jazz mår jättebra!!! Hans värden är super och nu får han rätt dos medicin som ersätter det han inte producerar själv. Medicinerna han får är ju inte "något extra" för att hålla igång livet, utan bara substitut för det han saknar. Han får inte heller något smärtstillande och har aldrig fått utan det är "bara" syntetiska hormoner. Kortisonet han får är också ersättning för det binjurarna normalt producerar och han får idag så låg dos det bara går och han har idag inga som helst biverkningar av det. Han dricker o kissar normalt och alla blodvärden är perfekta!

Vet att många läsare reagerat på bloggen och på hur Jazz sett ut och att han under en period var ganska svullen. När man har en auto-immun reaktion i kroppen medicineras man med höga doser kortison för att bromsa sönderfallet av kroppsegen vävnad. Detta gör man för att eventuellt rädda en del av vävnaden och därmed också den egna produktionen av hormoner. Nu gick tyvärr inte det hos Jazz trots tappra försök! När man får höga doser kortison under längre tid så är risken att tappa hår/päls mycket stor. Har man då ovanpå allt problem med sköldkörteln så är risken betydligt större. Detta drabbade Jazz och han är fortfarande ganska hårlös även om det kommit mycket på benen, svansen, ansikte & öron och han har små nya tussar överallt på kroppen. Men det kan ta många månader - upp till 1 år - innan håret kommer tillbaka.

Lite bilder för den som är nyfiken på Jazz!

Bild från idag ute i trädgården!  En bild till från idag  Jazz hoppar hinder!  Tunneln! Den är rolig =)  Jag & Jazz  Båda jättekoncentrerade... på hallonsorbet! *mums*  På stranden i Ystad  Jazz & Smulan  Jag & Jazzemannen på ängspromenix  Man skulle väl slänga sig i vattnet?  Matte sa att jag skulle hålla huvudet högt!  Det här var ju rätteskönt... & KUL!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0