USA-test

På måndag bär det iväg till veterinären igen för sista Ivomec-sprutan. Då ska han också ta blodprov som ska skickas till USA för analys av vilka foderkomponenter han inte tål... Vet inte hur lång tid det tar innan jag får veta, men sen behöver jag inte prova mig fram längre. Skönt!!

Ja, det är ju då oxhud i de tuggrullar och tuggknutor han haft och inte gris som jag trodde. För han tål gris *ler*. Nu har han fått testa grisöron, halv gristass och liten tuggrulle av grishud. Det verkar fungera bra och han är bra i magen, svullnar inte upp och kliar sig inte om munnen. Han har också blivit lite lugnare eftersom han har annat att tugga på än mina händer, armar, sidfläsk och kläder!!

Har också förstått nu när jag läst överallt på alla hundsidor som finns på internet, att han är en mycket lättstressad hund. Jag är ju inte den lugnaste alltid heller och det i kombination med att han är valp, inte fått tugga, tappar tänder, kliar och gör ont överallt, kortison och att han är riesenschnauzer gör nog sitt *fniss*. Så, nu blir det mycket mer tuggben (av GRIIIIS), spår och lydnad som gäller och inte så mycket av att jaga leksaker och kampa. Jag ska fortsätta med mina ordentliga promenader eftersom det inte gör mig något att han får bra kondition. Det får ju jag med! Har gått ner 7 kg på 9 veckor!! Gömmer vegetariskt godis i barken på tallarna så han får använda hjärnan lite också och inte bara kroppen...

Böcker kommer snart med posten om att akrivera sin hund och hundens första år. Tycker att jag vet och kan för lite om det så det blir nog jättebra. Var på första träffen på lydnadskursen i onsdags. Det gick väl sådär... Jazz var yngst och fattade inte varför man skulle vara kopplad och inte fick leka med alla hundarna, när det till och med var en sån stor plan att springa på också ;(  Men, det kommer nog snart det med. Han är jätteduktig hemma i alla fall när bara vi två tränar =)

Snart en skäggig riesen igen!

Nu börjar det se bättre ut! Var hos veterinären i måndags och fick nya sprutor och mediciner. Det skulle ta 30 minuter - vad han räknat med - och det tog 2 timmar och 30 minuter =). Veterinären har efter nya mikroskopundersökningar och provtagningar samt läst i ett antal böcker, kommit fram till detta:

Jazz har någon form av allergi. Denna har blivit värre & värre och därför har huden blivit sårig och hudtemperaturen ökat något p.g.a. inflammation. Han har också små torrfläckar på kroppen samt varit dålig i magen och haft för mycket "utgifter", vilket jag trodde berodde på all medicinering. Har varit väldigt mjällig, haft lite torrfläckar och luktat "blöt hund fast han varit torr" sedan jag hämtade honom, vilket jag helt klart trodde att det berodde på mindre farliga saker :) Det har tyvärr inte blivit bättre heller av att ta bort all nickel, men jag vågar ändå inte riktigt använda det igen...

Av den temperaturhöjning som blivit  från allergin har hårsäckskvalster vaknat till liv och har riktigt gottat till sig i Jazz skägg. Dessa finns alltid men ligger vilande tills något onormalt händer i huden. I de sår som sedan blivit av allt detta har hans naturliga kroppsliga bakterier fått fäste och växt till ordentligt av samma anledning som kvalsterna. Därför har han fått dessa varfyllda hemska bölder som nästan liknat herpesblåsor och en rejäl infektion har satt igång. 

Veterinären gav honom Ivomecinjektion för att dämpa kvalsterna och nu äter Jazz ett ultra-anti-allergi-foder (Hills) för att få bort inflammarionen och värmeökningen i huden. Tyvärr är det inte anpassat till valpar så det är brist på protein, kalcium och fosfor. Inte bra i längden det! Utöver detta är han inne på sin 3:e kur penicillin som tar de bakterier som de andra 2 var resistenta mot. På torsdag ska vi tillbaks igen för ny genomgång och en till Ivomecspruta.

Det verkar fungera bra nu men det kliar så i tänderna. Köpte vegetariska (svindyra) tuggpinnar eftersom han svullnade upp runt munnen som fasikens när han fick ett ben av grishud. Så jag har kommit fram till att gris är med på allergilistan. Tror även att fisk finns med där på lilla listan, för han luktade så både fram och bak när han åt foder med fisk i (fiskolja och skaldjur). Veterinären kollade analsäckarna men det var inte dom som spökade. Är inte helt säker på detta än... fiskallergi alltså. Tyvärr är det fiskolja i Royal Canins allergifoder, som är det enda näringsmässigt anpassade veterinärfoder för valp.

I vilket fall mår han mycket bättre och i går kväll mådde han så bra och var så pigg att jag var nästan riktigt sugen på att lämna bort honom ett tag. Riktigt jobbig alltså!!! Så vi gick en lååååång runda för att göra av med överskottsenerign. 

Idag är han lugnare och just nu sover han en smula så jag får njuta av lugnet före STORMEN =)

Nu har han gjort det igen!

... kissat med benet upplyft =). 2 ggr gjorde han det idag på morgonrundan. Så, det var inte bara en engångsföreteelse härom dagen som jag faktiskt trodde!?

Igår kväll gick jag en lite längre runda med Jazz eftersom min kära mor passat honom hela dagen igår när jag var på möte. Han ville inte gå någonstans med henne, inte leka, inte riktigt äta utan låg bara i hallen och väntade på mig... Men, kvällsrundan blev nog för bra, för han ville inte äta sin kvällsmat och i morse kräkte han upp lite slem. Efter vår minimala morgonrunda åt han bara upp halva frukosten. Men köttbullen med penicillin i slank ner snabbt och lätt =). Och det gör godiset också, vilket han då inte vet är hundmat det också bara en annan sort! *fniss* Det gör inte så mycket för han är ju inte mager direkt (ähm). Inte överviktig heller, men han lider inte av att äta en lite mindre ranson några dagar - om man säger så. Hans kropp är nog rättså slut av infektionen så några långa rundor blir det inte på ett tag och han gör inte av med så mycket energi heller.

Vi har fått (köpt för dyra pengar) ny antenn på skorstenen och digitalbox (!) finns på plats så jag kan se alla mina favoritprogram på 3:an, 5:an, tv4+ och Animalplanet... förutsatt att jag får se något när Jazz inte vill ha all uppmärksamhet. Han skulle såklart se så att allt gick rätt till!!

Eftersom han är en riktig liten filur och ÄLSKAR ALLA människor och djur, finns det liksom inte några tomtgränser i hans värld. Så, för att han inte ska springa över till grannarna hela tiden har jag fått sätta upp staket. Eller, jag hjälpte till och Kimbers husse jobbade mest. Det skulle egentligen bli större men nätet räckte inte så långt som jag ville... Mer är beställt och ska sättas upp så fort det kommer och när tid finns. Nu har han i alla fall en ordentlig yta att vara ute på utan att jag ska behöva kalla på honom hela tiden och säga det tråkiga ordet NEJ eller KOM HIT - NU stup i kvarten. Nu får han beröm och en liten godisbit när han kommer till mig självmant i stället. Förvånad blev han av att det helt plötsligt fanns något ivägen och enligt Jazz ser man bättre in till grannen uppe i solstolen! =)

Hmmm, gör han rätt tror du? Jag undrar om det verkligen ska sitta så... =)  Det var ju märkligt vad konstigt det ser ut. Ser man bättre i denna?  Jajamensan! Här ifrån ser man enda bort till grannen =)  Försöker sova men blixten är lite jobbig. Så här har jag haft det nu ett tag!  Såhär ser nos, mun och haka ut. Nu har jag t.o.m. lite mer utslag än detta... och kliar gör det!!!   Ögonen är jättejobbiga *snyft* Det värsta sitter på insidan av ögonlocken - alltså både uppe och nere

Bilderna är inte så trevliga som ni ser, men det är den verkligheten Jazz lever i just nu och ett tag till framöver. Det kliar, svider, spricker, blöder (blo-ar på skånska), varar och det luktar faktiskt inte så trevligt om honom. Han luktar som en blandning mellan blöt hund och rejält infekterat var. Det ska ju inte valpar göra men jag tyckte faktiskt att han "luktade mycket hund" redan när jag satt med honom i knäet när jag hämtade honom. Så, jag antar att han haft infektionen väääldigt länge. Visst är det tråkigt och väldigt synd om honom? För att han inte ska få fukteksem ovan på allt - fönar jag skägget torrt någon gång om dagen. Riktigt mysigt tycker Jazz =)

Det finns (kanske) en Gud i alla fall?!?

*Åhhh* äntligen ringde veterinären!!! Jag satt såklart i ett viktigt möte och var tvungen att avbryta en stund när telefonen ringde. Pulsen gick upp som bara den och jag var tvungen att gå ut från rummet om jag skulle börja stortjuta. Men när han sa: - Det är inte tumörer han har!, lättade allt med en gång. Alltså får min Jazz fortsätta leva! ;) Dessvärre har han en infektion som heter duga och det är ju såklart inte bara 1 bakteriesort utan olika. Det är därför det inte går ner helt av den antibiotikan han får nu. 

Han har både G+ och G-, så nu ska han äta klart denna omgången - fram till söndag kväll - som tar G+. Ska på återbesök på måndag förmiddag för att ta stygn på hals och näsa och odentlig genomgång av knutor och utslag. Då ska han få nästa omgång med en annan medicinsort som tar G-... Men då slipper han förhoppningsvis tratten i alla fall =) Det tråkiga med så mycket antibiotika på en sån liten valp är att man slår ju ut all den normala floran också, vilket kan ge problem i framtiden med magen och maten *suck*. Men, det kanske finns nyttiga bakterier att köpa åt hundar också, precis som för oss människor?

Hur han fått detta är helt oklart än och hur länge han haft det är också ett mycket stort ?

Veterinären tror fortfarande på någon sorts medfödd allergi som gjort slemhinnorna sköra och mottagliga för denna enorma bakterieinvasion. Men, det vet vi inte än. Jag har i alla fall plockat bort hans nickel-skålar! Allt rostfritt innehåller mer eller minde nickel - upp till 30% har jag läst. Så det gäller allt blankt material som matskålar, knäppen på halsband, nycklar, bestick, diskbänk, kranar och burar m.m. Några roliga bilder har jag ju inte... men ska lägga upp en bild vid ett senare tillfälle på tratt och utslag så ni kan se. Inte roligt att heta Jazz när det kliar som f*n på alla utslag och tratten sitter ivägen!

TACK till alla som höll tummar och tår - det hjälpte!!!

Nervöst...

... är det här som bara den nu...

Förhoppningsvis är provsvaren klara imorgon och jag får reda på vad det är han har, min lille svarte buse. Jag hoppas - HOPPAS - att det bara är en infektion för han är sååååå underbar =) Men jag är beredd på det värsta, tyvärr. Det konstiga är att han har jättegod aptit, massor med energi och vill busa nästan hela tiden.

Ja, ordentligt busig är han i alla fall! Han rymmer lite här och där till grannarna och skiter fullständigt i att han har tratt. Vadå? Har inte den varit där alltid? Fast den är ju ivägen lite när han ska klia sig och den fastnar lite i möbler och dörrhål...

I morse på morgonpromenaden - som tar lite tid nu eftersom alla ljud har blivit så konstiga och man ser inte så bra åt sidorna genom den gigantiska tratten - blev jag lite chockad. Han lyfte på vänsterbenet och kissade!!! Som en riktig hane! Han är inte ens 4 månader än och lyfter redan. Hmmm, ni andra som har hanar... är det inte lite tidigt??? Jag har märkt innan att han gått upp på grästuvor och kissat "stående lite på sidan" men inte såhär ordentligt.

Jag återkommer med mer information när jag vet hur läget är...

Kram på er alla som stöttar oss och håller alla tummar och tår!


RSS 2.0