Vadslagning!

Det är bara att inse! Jag kommer inte fixa att uppdatera bloggen varje dag. Det finns inte tid till det helt enkelt. Men jag skriver så ofta jag kan =) Då har jag redan brutit mitt första nyårslöfte...

Jag var hos veterinären igår med Jazz för provtagning och anabolaspruta. Har inte fått svar än på T4-nivån men veterinären tyckte att hela han såg helt annorlunda ut denna gången. Som en hund! Både kroppen, stilen, sättet - ja hela Jazz. Han såg också att han fått mycket mer päls och att han snart måste raka honom för att kunna ta blodprov *hmm*. Lämnade också ett färskt *ler* avföringsprov för att se om det är något där som kan förklara den halvkassa magen. Alltså inte så färskt att han gjorde på sig inne på kliniken utan han gjorde det efter undersökningen, utomhus! Han hade också gått ner mer i vikt. Men jag tycker det går lite väl fort. Nu var han nere på 36,5 vilket innebär viktnergång på 1½ kg på 3 veckor. Så nu har jag lagt till lite extra mat och det tackade han för, matvraket mitt.

Mitt andra nyårslöfte innebär en liten vadslagning som gjordes nyårsaftom direkt efter 12-slaget. Jag var ute och kissade mr Jazzman och när jag kom in hade vågen helt plötsligt hamnat i köket! Vägning på gång och det pratades om SPA och påsk. Så vi - jag, söta flickornas pappa och "A" - har sagt att den som går ner mest till påsk, i % av ursprungsvikten på nyårsafton, vinner vadslagningen och förlorarna ska betala vinnarens SPA-vistelse. Alla i CBV får ju givetvis åka med och ha en skön och avkopplande vistelse även om man inte deltagit i vadslagningen. Inte helt fel och jag har bestämt att jag INTE ska förlora =) Kylskåpet är numera förvandlat till lättare produkter och jag har gjort upp en ordentlig plan för hur jag ska klara av detta...


Redan kört!

Då var nyårslöftet redan brutit. Att skriva här varje dag... Glömde bort det igår! Fast jag skyller på en dålig dag som började med hemsk migrän som inte släppte förrän på eftermiddan efter ett antal piller. Sen hällde jag cornflakes i kaffet med sista mjölken jag sparat just för att ha i morgonkaffet! *suck* Så det blev till att dricka svart kaffe. Men det gick ju det också. Sen behandlade jag 2 hästar också på eftermiddan. Det gick jättebra. Den ena hästen är bara såååå underbart snäll och mysig trots ganska stora problem. Och den andra hade gjort enorma framsteg - äntligen! Var lite orolig att jag fokuserat på fel muskelgrupper men antagligen har jag haft helt rätt teori om behandlingsutförandet. Nu har ju ägaren fått uppgifter också och dessa hade hon följt så gott hon kunde. Man blir glad när de sköter sig som de ska =)

Idag har Jazz fått spåra lite. Ett ganska kort spår på kanske 70 meter eller så, eftersom han inte gjort det på länge. Men jag tyckte att han var lite gnällig och tänkte att han ville göra något kul i det faktiskt underbara vinterväder vi har idag! Shit va stark han är!!! Han skulle kunna dra omkull vem som helst och jag måste nog ha andra handskar nästa gång som griper bättre om linan. Svårt att få grepp med skorna också när underlaget är lite halt. Han tappade focus lite när mina spår korsade rävens och gick på det i stället. Men med lite påkallning, inkallning och visning av "riktigt spår" gick det ganska bra igen. Men inte helt med näsan i backen som han brukar. Han hittade inte heller korven i toarullen jag lagt vid slutet utan fick leta lite. Har kommit på att han använder ögon och öron mer än vad han använder näsan jämfört med förr. Han nyser också en del, är lite snorig och skakar lite på huvudet ibland. En liten förkylning kanske. Eller hemska noskvalster??

Får kolla med veterinären imorgon när vi ska dit för nya prover igen och få lite anabola! Han har också lite ont i ryggen vilket säkert förklaras med övervikten och hängmagen han bar på ett tag och att han nu börjat träna upp musklerna. Men ska kolla med Staffan också så han kollar på ryggen innan jag bokar tid till kiropraktor/massör. Har försökt massera själv men det blir inte bättre tycker jag...


Skönt med termobrallor...

... när det är massa minusgrader ute! Brrrr, va kallt det är!

Har ju köpt nya bralls efter jul men de var tyvärr inte på rea. Men det gör inget! Det bästa köpet på länge. Funderade på de andra gamla jag hade när första köldknäppen kom. De är röda och var ganska snygga men sitter inte så snyggt längre. Höga i midjan och ganska slitna men passar gör de fortfarande. Men så höll de inte värmen så bra längre och då kom jag på att dessa röda termobrallor köptes in när jag började plugga i Gamleby - för 16 år sen. Inte konstigt att de inte gjorde nytta längre *hihi*. Väl använda varje vinter!

De nya är perfekta. Jättevarma och fantastiskt sköna. Fick ett till ylleunderställ av föräldrarna i julklapp och det är så jäkla bra. Tunnt men varmt. Nu är det bara varma och smidiga vantar som saknas. Har inte hittat några som är riktigt bra än... Antingen är de för tunna, lite för kalla men jättesköna och smidiga. Eller så är de tjocka, varma men omöjliga att hålla ett koppel med.

Jazz skulle också behövt en hel termooverall idag. Det är ju ganska kallt för honom att springa där ute i -11 grader utan päls. Nu har han ett Hurtta-täcke men rumpan och benen blir ju kalla. Det är ju inte så att jag ber honom sitta ner för ofta. Ja här inne är det inte heller så himla varmt. Stugan ska ju vara isolerad - vad det nu menas med det??? Här är små elelement som brinner på för fullt och en värdelös öppen spis där spjället trillat ner så det inte går att elda i den. Där sätter vi för en frigolitskiva varje vinter så att värmen inte bara försvinner rakt upp. Och på sommaren blir det "naturlig ventilation". Varmaste rummet är mitt sovrum för det är litet och luften står liksom stilla jämfört med resten av huset där det är öppen planlösning liksom. I sovrummet har jag just nu 16,3 grader och det går inte att få varmare... *suck*. Nu sitter jag i underställ, dubbla raggsockar, ulltofflor, jättetjock fleecetröja och varma mjukisbyxor. Jag svettas inte direkt utan ska nu krypa ner under yllefilten i soffan med Jazz och en stor kopp varmt te.


Skottsäker till tusen =)

Nu höll jag nästan på att glömma mitt nyårslöfte... redan... minnet är bra men mycket kort. Precis som hos Jazz!

Jo, det började redan några dagar innan nyår. Eller hela året smäller det ju här mer eller mindre med tanke på militärens skjutfält Kabusa som inte ligger så jättelångt härifrån. I alla fall så pass nära att det hörs hit och ibland så skallrar det till och med i rutorna lite. Vi hade gått vår timmeslånga kvällspromenad i kylan och var på väg hem när vi mötte Kimber med matte och husse. När vi pratat ett tag kom det två "epa-bilar" typ volvo som inte SKA gå i mer än 30 är det väl (?) men dessa går betydligt fortare än så OCH i terräng - eller hur som helst så länge det inte är lagligt kanske?! I vilket fall körde de in till en av stugorna där nere och Kimber med husse gick dit för att visa att de hade ögonen på dom, lite i alla fall. Jag, Jazz och Kimbers matte stannade kvar och pratade en liten stund. När K med husse nästan var framme så SMALL det till. Nu vet jag inte hur man gör, men man gör väl något med tändningen på bilen och gasar som f*n samtidigt för att få denna "effekt". Vad man nu vill med det till, häftigt kanske? Då tyckte Jazz att han skulle springa dit och hjälpa till och kolla vad som egentligen hände! Några busar man kanske kunde skälla ut? Men jag fick som tur stopp på honom så vi kunde gå hemåt. Fast det tog ett tag för han var ju bara tvungen att stå där och kolla på killarna först för att se så det inte hände något mer som han skulle kunna utforska. Han är ganska nyfiken det lilla monstret! Och han har ett motto som han strängt följer - "Jag ska bara..."

Sen blev det ju nyårsafton. Många hundars och hundägares fasa! Men inte för oss som tur är =)
Förra året körde jag "give me 5" och en massa annat med Jazz och belöningen var chips! GOTT! Då har man inte tid att tänka på annat. I år så hade vi ett 30 minuters lydnadspass på lunchen och lika lång skogspromenad för att han skulle tömma huvudet lite inför kvällen. När vi kom till systern min gick vi en sväng ute på åkern en bit bort "uppe i norr" som vi kallar det vid 5-snåret. De hade redan börjat skjuta lite i husen runt omkring. Jag tjoade och sprang runt och busade med Jazz allt vad jag kunde. Vi hade dragkamp också, som Jazz bjöd in till. Med kopplet! Inget jag är så glad för annars men han var helt vild och jag hade inget annat med mig som vi kunde fajtas med. Mitt i allt kom en gigantisk och jättefin grön raket ovanför oss och båda två stannade upp och tittade på den... Sen gjorde han sina behov och vi gick hem till systern min igen.

Vid 12-slaget gick de andra ut för att skjuta bort lite pengar och kolla på byns fyrverkeri. Hammenhög då alltså =) Syns jättebra hela vägen till Hannas! Jazz och jag stannade inne med de sovande barnen. Men han fattade inte varför vi skulle stå där och "glo" i ett fönster när man lika bra kan vara ute och springa runt och fjanta sig. Alla de andra var ju där. Matte tyckte dock att det var ganska onödigt att utmana ödet. Vill ju att han ska förbli skottsäker!


Gott nytt år!

Japp, då var det den 1 januari 2010 och det börjar ju bra med mitt nyårslöfte att uppdatera bloggen varje dag... Får se hur länge det håller i sig men kanske klarar jag det!? I vilket fall önskar jag er alla ett fantastiskt och händelserikt alldeles underbart år som vi har framför oss!

Vi kom hem för snart 2 timmar sen - jag och Jazz. Nyåret firades hos min syster med otroligt god mat och trevligt sällskap. Tyckte att det var så kallt att gå ut och skrapa rutor mitt i nyårsnatten så jag och mitt lilla monster stannade över natten. Han har tidigare haft ganska svårt att slappna av hemma hos henne och vi kom på för någon vecka sen att det antagligen var att han inte hade någon direkt egen plats som han blev förvisad till när vi är där och hälsade på. Så jag köpte en liten tygsäng som han har hos henne nu. Det fungerade riktigt bra! Nu vet han var han ska lägga sig och blir inte lika förvirrad när han är där... Natten låg han dock i min systers säng vilket inte var så poppis. Men prova flytta på en nästan 40 kg överförälskad riesen (i min syster då) som är så trött att han helt enkelt knappast orkar lyfta på ögonbrynet! Inte det lättaste...

Det var 3 små barn där igår. Två små söta systrar och en skitglad pojke. Jazz och "pojkbarnet" fann varandra ganska tidigt. Typ direkt när de kom. Pojken var lite förkyld och Jazz påbörjde deras kontakt med att tvätta honom ren. Öron, näsa, ögon och händer. Senare på kvällen när strumporna åkte av för att lillpojken satt fötterna i Jazz vattenskål, tvättades även dessa. NOGA skulle det vara och mellan tårna också... Den lille pojken hittade Jazz tennisboll och gick runt med denna lite. Jazz frågade mig om han verkligen skulle ha den ?? och fick besked på att det skulle han. Jazz smög bakom honom i hopp om att bollen skulle tappas och det gjorde den ju. Snabb som blixten tog Jazz den och gick och la sig. Han låg där och tuggade på den för fullt när lille pojken tyckte att den hade ju han! Han tog Jazz ögonbryn i ett bestämt grepp. Drog lite samtidigt som han stoppade sin lille hand i munnen på mitt svarta monster för att nå bollen. Jazz släppte snällt och tittade på mig igen och frågade om det verkligen var meningen att denna lilla pojke skulle ha hans boll?? Japp, så är det! Men han ångrade sig och kom med bollen igen och tryckte den med kraft in i dessa starka stora käkar. Jazz gapade och inte förrän lille handen var borta började han tugga... *pust* Jazz ÄLSKAR barn och är verkligen jätteförsiktig!

Han är också så skottsäker man bara kan vara! Underbart!!! Men detta kan jag ju berätta mer om imorgon...


RSS 2.0