Energiknippet Jazz

Ja, Jazz börjar må bättre - är mycket gladare och mer positivt inställd till livet. Han har sån energi nu att jag faktiskt inte trodde det var möjligt?!? Med tanke på det energiknippe han alltid varit, trodde jag att det var maxat. Men, inte alls =) Sen tror man ju också att när magknip och klåda börjar sätta sig - kommer lugnet och sinnesro. In my dreams!!! *ha ha ha*. Vakentiden under dagtid är längre och han är som alla andra barn.
JAG SKA INTE SOVA - FÖR DÅ KANSKE JAG MISSAR NÅGOT

I vilket fall gick träningen riktigt bra igår. Ja, inte jämfört med de andra ekipagen (de hundarna är dock äldre) men om man tittar på hur det gått för mig och Jazz de andra gångerna. Trots regn och kyla ville han titta och lyssna på mig (nästan) hela tiden. Inte mycket hoppande och bitande i kopplet heller, som han ofta gör när han tror att livet, träning och promenaderna bara är lek, lek och åter lek *hmmm* Vi hade också mycket träning tillsammans med de andra hundarna genom att bara gå runt på planen huller om buller, möta varandra, sitta kvar vid möte, ligga kvar vid möte, gå mellan några hundar utan att hälsa... Riktigt kul att kunna visa att även vi kan!

Annars har vi börjat leka mycket mer - jag och Jazz. Nu är det tennisbollarna (3 st) som kastas eller rullas iväg varje dag. Jazz hämtar bollen, kommer till mig med bollen och släpper bollen (allt på kommando). Detta klarar han jättebra. I några dagar har vi också tagit upp lite dragkamp med nej, släpp och varsågod (också på kommando). Han är lite vild och ostyrig i början innan han fattar vad jag vill ha ut av det, men det går ganska bra.  Har t.o.m. haft med bollen-med-snöret på kvällspromenaden och haft honom lös i skogen för inkallningsövningar! Tur att han (oftast) vet vad ordet stanna betyder, speciellt när man hinner se de där små rådjuren före honom *pust* Tyvärr jagar han gärna fåglar och jag försöker få honom att stanna och komma på inkallning. Det går - men efter han sprungit ca 50 meter först...

Nya favoritgodiset vid träning är kycklinghjärta som jag tillagar i små bitar i ugnen med lite rosmarin och timjan på. MUMS! - tycker Jazz. Och skönt tycker jag - som har tagit paus i köttbullsrullningen.

Vad jag måste ta tag i är hans skällande. Förutom vaktandet har han kommit på att om han skäller tillräckligt mycket så får han som han vill... Ja, inte om det bara är han och jag för jag bryr mig inte om honom då, men om vi är på kontoret kan han ju inte hålla på så med tanke på kunder och telefonsamtal. Far och systern min tycker det är jobbigt med allt skällande, så de kelar med honom när han "beter sig illa" för då blir han tyst. Vet inte hur jag ska jobba bort detta. Men, kommer kanske på något bra snart. Har börjat träna 'skall' och 'tyst'. Det går ibland - eller väldigt sällan ska jag kanske säga. Någon som har något bra knep?

Någon som bytt ut min hund?

... skulle man kunna tro i alla fall =)

Var på återbesök igår hos veterinär Staffan i Skivarp. Kommer att sakna denna trevliga personal och klinik - men jag kan ju inte hoppas på att Jazz blir dålig igen bara för att åka dit *hihi*. Nä, nu är det nya tag med "en ny hund" och ett nytt liv!!!

På tisdagen för 2 veckor sedan blev Jazz jättedålig i magen och jag menar JÄTTEDÅLIG - värre än han varit på hela tiden jag haft honom. Han stoppade väl i sig något på lunchpromenaden som jag inte såg, för på eftermiddagen började det. Sen höll det i sig och jag fick gå ut med honom 1 gång i timmen ungefär och ni kan ju alla förstå då hur det var... gick inte alls att plocka upp utan fick torka med pappersnäsdukar om det kom på olämpliga ställen så att ingen skulle trampa i det. Stackars lille Jazz! Precis som om han inte haft nog med magåkommor ;(

Onsdag förmiddag ringde jag till veterinärkliniken för att fråga om jag skulle göra något speciellt och då fick jag reda på att proverna var klara. Plockade då bort ALLT han inte tål i matväg - som morötter och grisöron - som han ÄLSKAR! Trodde att dessa var säkra kort, men inte alls... Däremot tåler han nötkött som jag var helt säker på att han inte tålde. Konstigt!! Jag hade i alla fall rätt om ägg och det tål han inte och det finns i R.C. valp- och juniorfoder han fått från första början. Inte konstigt att han varit jättejobbig! Så jag började med att koka ris och nötfärs och blandade ut torrfodret med för att stilla magen lite. Jättegott tyckte Jazz och det lugnade ner sig på fredag eftermiddag... (Och till husdjurarna där ute: JAPP, jag HAR gjort en balanserad foderstat som han succesivt kommer att vänjas vid. Lite nytta har man av alla kurser man läst.)

Under lördagen var han ganska bra i magen och vi åkte in till Ystad för miljöträning tillsammans med systern min. Köpte ett rökt märgben som han skulle sysselsätta sig med på söndagen när föräldrarna skulle passa honom för jag var på barndop. Problemet var att när jag hämtade honom vid 3-tiden hade han nästan ätit upp allt - benet också. Och så var det igång igen... *suck*. Det höll på fram och tillbaks tills lördag (i 1 vecka alltså) och på söndagen var han helt okej.

I måndags var jag och fixade håret - hade inte klippt och färgat sen i påskas och de grå liksom lyste igenom i det ovårdade, solblekta håret. Ska på bröllop på lördag och kan ju i alla fall känna mig lite fin. Har ju tappat totalt 10 kg nu också, och har fått låna kläder av systern min eftersom mina kläder är för stora och passar inte längre =) =) =) TJOHO!

I vilket fall på passade mina föräldrar honom på firman när jag var iväg. Han hade varit tyst, snäll, ätit sin lunch, sovit, vilat, tittat, inte blivit varm & stressad, inte kliat sig och inte alls luktat så illa som han gjort hela tiden jag haft honom. De sa att det var en helt annan hund! Och då hade han varit där i 6 timmar ungefär. Jättekul tycker jag. Kan faktiskt hålla med om att han blivit trevligare. Han bits inte lika mycket, han är lugnare på våra promenader, sover färre timmar dagtid, vill göra mer och fler saker och är MER AKTIV!! Trodde inte att han kunde vara det - men jojomensan kunde han det. Fast nu på ett trevligare sätt - vi kan till och med leka lite med tennisbollar nu utan att han hoppar och biter sönder mig. Men dragkamp är fortfarande förbjudet - det går liksom inte om man vill gå hel därifrån!

Ikväll ska vi på träning och det är 3 veckor sedan sist, eftersom han varit så dålig! Hoppas nu att det går bra =)

Tid för återbesök...

... har jag och Jazz äntligen fått den 19 augusti klockan 14.00 då Staffan är tillbaka.

För nu har provsvaren kommit. Min veterinär har semester och har inte hunnit titta på dom än, men jag pratade med sköterskan/receptionisten idag och listan på saker han inte tål är låååång. Jag har fått reda på några saker han tål att äta i alla fall och det är tyvärr inte så mycket. Men jag får ju mer information av veterinären om 2 veckor hur jag ska gå tillväga. Det är ju såklart en massa annat också han inte tål som olika pollen, växter och gräs, kvalster och mögel. Men en fullständig lista får jag snart... Inte konstigt att han beter sig annorlunda och är jättejobbig. Det kliar ju överallt i näsan, ögonen och pälsen och ont i magen har han. Jag vet själv - är glutenintolerant - och äter man något man inte tål gör det ont som f*n.

Hade ett halvstryp på honom i 2 veckor men det gick inte alls längre. Tappade pälsen på halsen och kliade sig som bara den. Fick röda små utslag och inte bara på halsen utan även i jumskarna. Tog bort halsbandet och bytte till det gamla igen av nylon, utan knäppe som ligger emot. Utslagen är nästan borta redan och kliandet har avstannat - det ÄR alltså även nickelallergi! Så nu har jag beställt halsband med mässingsdetaljer i stället, för de är nickelfria. Han är så himla stark nu så jag kan inte ha ett vanligt halsband på honom när vi är ute och promenerar. Jag hinner inte riktigt med i svängarna alltid... han är såååå himla snabb. Så, tyvärr får det bli ett mindre snällt halsband. Det låter som om han är "överallt och ingenstans" men oftast går han jättefint vid min sida - utan att jag håller in kopplet. Lockande föremål är barn, fåglar, kaniner, bilar och andra hundar. Ja, vi tränar och tränar...

Jazz är väldigt dålig i magen idag. Så vi är hemma och går ut ofta för att göra behov när det trycker på. Tror inte att vi kan åka på träningen ikväll... Tråkigt tycker jag! För vi behöver det!!! Vet inte varför han blivit det. Han har ätit precis som vanligt men har väl fått i sig något på en liten promenad under gårdagen?

Ja, och tänderna - eller vänster hörntand. Tror inte att det var tillräckligt med att bara bränna vävnad. För tanden går upp emot tandköttet och trycker på. Inte så det blivit "någon grop" än men om inte käken breddar sig snart så blir det. Åh, dessa operationer och veterinärbesök. Hoppas att det klarar sig tills jag ska dit den 19. Får kolla med Staffan hur vi ska göra då... Tycker faktiskt att han ser lite sned ut i underkäken så att käkarna inte "passar ihop" riktigt. Hmmmm...

Kommit på att jag tar för lite foton också. Måste lära mig att ta fram kameran oftare. Har den alltid med mig i handväskan men alltid när det är något kul så är det över när kameran äntligen är på plats *suck*. Bättring!

RSS 2.0