JAPP!!! Nu så =)

Har varit hos veterinären idag. Äntligen är T4 värdet inom referensvärdet!!! Det låg på 29,6 och ska ligga mellan 21-64 och helst runt 35. Vi ska inte höja dosen utan se om värdet förändras när han blir bättre i magen. Den är inte helt 100 än!
Binjurehormonerna är stabila och det är jätteskönt. Tror att när hela han fungerar tar han upp medicinen bättre och värdena stiger. Men det är ju så klart bara en teori - men en ganska bra teori tycker jag.

Så nu är det egentligen bara huden och pälsen kvar. Den bromsas av envisa demodex kvalster som gottar sig i hårsäckarna. Men dessa behandlas med Advocate SpotOn varje 3:e vecka för att hårsäckarna ska ha någon chans att återhämta sig och producera päls igen...

Två damer sa härom morgonen: -Oj, vad du rakat din hund fint. Med mönster och allt!
Fick förklara att han inte alls är rakad utan tappat pälsen. Skyller alltid på sköldkörteln! För om den hade varit frisk och fungerande hade inte demodexen fått en chans att husera på det viset de gör nu.

Håller på att "boosta" honom också med vitaminer och mineraler från Standardt för att få ett bättre allmäntillstånd och immunförsvar. Människor med Addisons och Hypotyroidism får alltid ta rejält med extra tillskott av det mesta för att klara av dagen. Det räcker inte med det de får i sig via maten. Så det borde ju faktiskt vara samma med våra hundar. Människan kan ju berätta hur de mår och vad man mår bra av eller dåligt av. Det kan ju inte våra lurviga (borde vara) vänner. Så lite Immun får han allt!!! Foderstaten jag gör balanseras med deras benmjöl. Så nu trotsar jag allergitestet med både gris och jäst. Än så länge har det gått ganska bra och vi är inne på 4:e veckan nu.  

Han får bara hemlagar just nu. 4 gånger per dag för att få magsäcken att jobba bättre och producera mer magsaft. Detta i sin tur ska aktivera bukspottkörteln. Han har nämligen dålig aktivitet där med enzymerna som ska bryta mer maten. Det märks i det som kommer ut =) Men det har blivit bättre är också sen jag började dela upp fodergivorna! TÅLAMOD!!!


Torka!

På många olika sätt =) Midsommar har ju passerat förbi - IGEN - med allt vad det innebär. Men främst menar jag ju torkan här på bloggen då... Har ganska fullt upp och ändå händer det inte mycket?!? I alla fall inte på fritiden. Men så kan det ju bli och det mesta i livet går i perioder.

Sitter och kämpar med mitt examensarbete några timmar varje dag. Kan inte sitta så långa stunder åt gången för alla dessa siffror och EXCEL i sig gör en helsnurrig och får ont i huvudet och axlarna av allt datajobb. Jag hade ju knappt data på schemat i skolan så jag är ju inte direkt någon klippa på de olika funktionerna man kan använda sig av. Men man lär sig under tiden och det går ju framåt i alla fall. Ska bli MYCKET intressant när jag kört statistik på allt och fått fram något bra resultat. Gör en studie om hästmassagens effekter för de som inte vet... Och självklart hoppas jag att man kan få ut något positivt genom massagen. Men nu har jag gjort studien på friska hästar så jag får väl se!

I vilket fall så är Jazz binjurar helt stabila nu =) men T4 värdena är inte helt uppe i rätt nivå än *suck* men ska ta nya prover igen om 2 veckor. Så förhoppningsvis är allt bra då. Pälsen väntar jag på fortfarande... men små tussar har börjat dyka upp! Han är lycklig och matglad vilket är skönt tycker jag. Han har fortfarande svårt att koncentrera sig längre stunder och blir snabbt trött så någon direkt träning blir det inte mer än lite uppletande, vardagslydnad, trix och agility i trädgården!

Annat som hänt sista tiden är att jag har kört på ett rådjur! Det dog direkt som tur var men kvaddade bilen. Det tråkiga var att den inte var min egen hemska slitna bil, utan föräldrarnas... Ja ja, sån't händer ju tyvärr när man är ute och kör tidigt på morgonen här ute "på landet". Jägaren kom snabbt som blixten, så förhoppningsvis kunde han fylla frysen med lite kött. Vet inte än om bilen är lagningsbar eller om det blir någon ersättningsbil. Vi får väl se!


RSS 2.0