JAPP!!! Nu så =)

Har varit hos veterinären idag. Äntligen är T4 värdet inom referensvärdet!!! Det låg på 29,6 och ska ligga mellan 21-64 och helst runt 35. Vi ska inte höja dosen utan se om värdet förändras när han blir bättre i magen. Den är inte helt 100 än!
Binjurehormonerna är stabila och det är jätteskönt. Tror att när hela han fungerar tar han upp medicinen bättre och värdena stiger. Men det är ju så klart bara en teori - men en ganska bra teori tycker jag.

Så nu är det egentligen bara huden och pälsen kvar. Den bromsas av envisa demodex kvalster som gottar sig i hårsäckarna. Men dessa behandlas med Advocate SpotOn varje 3:e vecka för att hårsäckarna ska ha någon chans att återhämta sig och producera päls igen...

Två damer sa härom morgonen: -Oj, vad du rakat din hund fint. Med mönster och allt!
Fick förklara att han inte alls är rakad utan tappat pälsen. Skyller alltid på sköldkörteln! För om den hade varit frisk och fungerande hade inte demodexen fått en chans att husera på det viset de gör nu.

Håller på att "boosta" honom också med vitaminer och mineraler från Standardt för att få ett bättre allmäntillstånd och immunförsvar. Människor med Addisons och Hypotyroidism får alltid ta rejält med extra tillskott av det mesta för att klara av dagen. Det räcker inte med det de får i sig via maten. Så det borde ju faktiskt vara samma med våra hundar. Människan kan ju berätta hur de mår och vad man mår bra av eller dåligt av. Det kan ju inte våra lurviga (borde vara) vänner. Så lite Immun får han allt!!! Foderstaten jag gör balanseras med deras benmjöl. Så nu trotsar jag allergitestet med både gris och jäst. Än så länge har det gått ganska bra och vi är inne på 4:e veckan nu.  

Han får bara hemlagar just nu. 4 gånger per dag för att få magsäcken att jobba bättre och producera mer magsaft. Detta i sin tur ska aktivera bukspottkörteln. Han har nämligen dålig aktivitet där med enzymerna som ska bryta mer maten. Det märks i det som kommer ut =) Men det har blivit bättre är också sen jag började dela upp fodergivorna! TÅLAMOD!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0