Blivande nakenhund?

Ja, alla som läser bloggen har ju förstått att jag skaffat mig ett riktigt "måndagsexemplar" som förstahund... Med tanke på alla sjukdomar och så. Men jag älskar min Jazz av hela mitt hjärta. Det finns ingen som han! Han är glad, ivrig, påhittig, lycklig, kärleksfull, mysig, aktiv och ganska social =)

Nu ska han operera bort tonsillerna (halsmandlarna) på torsdag. Han har återkommande infektioner som han inte blir av med. Finns antagligen ingen annan utväg eftersom han knappt inte tål någon antibiotika. De enormt svullna körtlarna (utmed hela käken liksom) går nu ända upp mot öronen. Det måste spänna, göra ont och klia fruktansvärt. Jag opererade själv bort dom när jag var 22 för att jag inte kunde svälja till slut, för alla infektioner som förstört halsen. Det gjorde skitont!!! Kunde inte äta mer än typ fil på 2 veckor och gick på smärtstillande hela tiden (för att jag skulle kunna jobba *ler*). Men det är det bästa jag gjort! Slutade snarka (nästan helt i alla fall) efter operationen också. Vet inte alls hur hundar reagerar efter en sånt ingrepp, men han kan nog inte ha mycket ondare i halsen än vad han har nu. Äter inte upp sin mat, sväljer med högt ljud, dricker ganska mycket, sover dåligt på natten och är gnällig och bitig... och han snarkar!!

Utöver detta är han snart naken. På vissa partier i alla fall. Han fäller mycket, har nästan ingen underull alls och det verkar som om han inte får någon ny päls på vissa ställen. Vet inte om det beror på demodexen eller om det är något annat. Tror inte att det har med maten att göra i alla fall =) för den är balanserad både vad gäller näringsämnen och vitaminer och mineraler. Han får även lite linfröolja (jajamensan, det är medräknat) för att öka mängden omega 3. Utöver den hemlagade delen blandar jag ut den med torrfoder - för att komma upp i rätt energibehovsnivå - som han ska tåla allt det innehåller... Har sagt ifrån om att jag vill ta sköldkörteltest på honom när han ska in på torsdag. Då kan man i alla fall vara säker på om det är det eller inte och gå vidare därifrån. Han är ganska ung för att eventuellt ha problem med sköldkörteln, men det är ju Jazz vi pratar om, så varför inte?

Var i Uppsala i veckan och fick tips av en kursare att kontakta Kerstin Bergvall som är veterinär och specialist i dermatologi. Sagt och gjort så slängde jag iväg ett mejl när jag kom hem och berättade kort om Jazz (vilket var ganska svårt). Ungefär 2 timmar senare ringde mobilen och det var hon. Tyckte att det inte alls var bra att en så ung hund haft så mycket problem och blivit så mycket behandlad!!! Hon ska nu få sätta sig in i Jazz journal och se vad som kan göras... Sen får jag/vi se om Staffan kan hjälpa mig (för både jag och Jazz gillar verkligen honom och den kliniken!) eller om jag måste ta mig någon annanstans för att få hjälp med Jazz utslag, håravfall och enorma klåda. Helene Raue på Bruksgården i Svedala ska visst vara väldigt duktig vad gäller hud och Kerstin sa hennes namn sådär i förbifarten!

Nu hoppas jag att det kommer att rulla på ordentligt här och att vi snart kan hitta ett sätt att få Jazz frisk!!!

Kommentarer
Postat av: Lise-Lott

Hej Malin!

Lycka till med Jazz på torsdag!

Vi håller tummarna!

Kram Lise-Lott & Mollie

2009-01-18 @ 18:58:34
Postat av: Malin

Hej Lise-Lott!

Va kul att du är här och läser =)

Ja jag håller också alla tummar och tår för att allt ska gå bra. Just nu ligger han här och snarkar högt och har skitont i halsen. Ganska gnällig har han varit hela dagen...

Har läst lite både om hypo- och hypertyreos. Tycker en massa stämmer in på honom på båda, men så kan det ju inte vara. Hyperaktiv, värmeintolerant, skör hud, mottaglig för infektioner, tappar päls... Det är bara att hoppas på att vi snart hittar vad som är fel - för fel är där! Stackars liten ;(

Kram på dig och ge en till Mollie också från mig!!

2009-01-18 @ 21:30:58
Postat av: tina.

Ja stackars liten, min kille är som tur är frisk... en lite duracellkrokodil =)

2009-01-19 @ 07:09:02
Postat av: tina.

Ja stackars liten, min kille är som tur är frisk... en lite duracellkrokodil =)

2009-01-19 @ 07:09:21
URL: http://pterno.blogg.se/
Postat av: Linn

Vi håller alla tummar och tassar för att Jazz ska bli frisk och piggare snart!

2009-01-19 @ 21:39:50
URL: http://lokeriesen.blogg.se/
Postat av: Malin

Hej Linn!

Så då har 2 av Jazz halvkusiner's ägare varit här inne och läst! Kul!!! Ja pigg det är han ju ändå, fast han är så sjuk alltid. Vet inte var han får energin ifrån =) Men tror att det är något som ligger i släkten ler

Fick reda på idag att hundar inte får hypertyreos så då faller ju det bort och då stämmer det inte riktigt in med sköldkörtelrubbning längre hmmm Får helt enkelt vänta och se vad som händer på torsdag och vad veterinären säger då om de kala fläckarna!

2009-01-19 @ 22:00:06
Postat av: Anonym

Hej

Usch, ja inte lätt att vara liten Jazz! Hoppas ni hittar en lösning och bort med hemska tonsiller!

Bara ett tips, linfröolja är känt för att kunna orsaka klåda hos hund...

2009-01-20 @ 12:46:34
Postat av: Malin

Hej på dig, som jag inte vet vem det är...

Men då undrar jag om du kanske har något annat tips att ge mig för att öka mängden omega 3 utan att ge fisk eller sälolja?!

Fast nu tror jag ju inte på att det är linfröoljan som ställt till det i det här fallet, eftersom han haft klådan mycket längre än den tid han fått oljan i maten. Som typ alltid... klådan alltså!

2009-01-20 @ 15:08:15
Postat av: Anonym

Glömde visst mitt namn innan.

Nä med alla problem ni haft så är linfrö inte orsaken, men kanske kan öka på klådan.

Raps och valnöt innehåller också omega-3 dock inte i lika höga mängder.

2009-01-20 @ 21:43:46
Postat av: Malin

...och du glömde igen =) Men du kanske inte vill att jag ska veta vem du är (hihi) Din lilla hemliga läsare och tipsare där!Han får rapsolja också, eftersom det inte är bra med för mycket omega 3 heller. Försöker hitta bra balans - men det är svårt. Klådan har egentligen inte blivit så mycket värre, för den har varit ganska hemsk hela tiden. Problemet just nu är att han tappar pälsen och det är väl egentligen det som kliar mest. Många teorier har jag ju såklart och ska bolla dom med veterinären imorgon!

2009-01-21 @ 09:41:48
Postat av: Lise-Lott

Torsdag idag!! Hoppas att nu allt har gått bra med Jazz!!

Kramis Lise-Lott & Mollie

2009-01-22 @ 19:34:34
Postat av: gabriella

Hej, ,jag råkade hitta din sida och läste om tonsillerna.Så ont han måste ha haft

.min vovve fick gjort samma op igår och jag har fått frågan hur jag kan vara så tidig att se symptomen..Mitt svar är :känner man sin hund ser man ganska fort att något är fel..Så jag blev väldigt förvånad att din vovve gått så länge med sitt eftersom han tydligen har massor av besvär och står under ständig vet-kontakt..

Hoppas nu att allt löser sej för din kille,,riesen är det bästa som finns,,

2009-01-23 @ 09:30:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0